El sud

El kung fu del sud, coneguts com a estils de boxa curta.

El sud


El kung fu del sud, coneguts com a estils de boxa curta.

Els sistemes del sud es caracteritzen per ser estils directes amb moviments explosius, molt lineals i a mantenir-se molt tancats. Són extremadament rics en tècniques per als membres superiors del cos; els dits, el puny, el palmell, l'avantbraç, el colze, l'espatlla, el cap ... Al Kung Fu, el teu cos és l'arma. Si utilitzeu un bastó o una espasa, només serà una mera prolongació del teu braç.

Pels braços surt el Chi i en Yi Jin Tao us ensenyarem com canalitzar-lo i controlar-lo. A l'escola Yi Jin Tao, no ensenyem moviments estranys que no tenen cap propòsit, ni treballem moviments bonics des d'un punt de vista estètic, sinó que tot el que s'ensenya està adreçat al combat. En Yi Jin Tao, no ens oblidem que el Kung Fu té per adjectiu "marcial", és a dir "pertanyent a la guerra".

D'acord amb la nostra filosofia d'ensenyament, el principiant ha de començar per aprendre a protegir-se, a tenir una guàrdia de combat. A la guàrdia de combat, li afegim alguns moviments bàsics que caldrà dominar per després enfortir i així passar al següent nivell de dificultat. El principi és senzill: sense fonament no hi ha res sòlid.

En Yi Jin Tao insistim molt en la velocitat i la força de les tècniques realitzades amb els braços, sense oblidar el control i la precisió.