Quant a nosaltres

Ciriaco Maraschiello, fundador de l’escola Yi Jin Tao.

Quant a nosaltres


Ciriaco Maraschiello, fundador de l’escola Yi Jin Tao.

Ciriaco MaraschieloTenia 13 anys quan vaig veure per primera vegada a Bruce Lee… Recordo com l’afany de superació física i emocional que demostrava aquest singular personatge d’origen Xines, va despertar el meu interès per les arts marcials. No se’m donaven gaire bé els esports col·lectius, personalment només m’interessava superar-me a mi mateix, com si jo fos el meu propi adversari. Aquesta era la meva verdadera competició.

A la meva època, encara no existia Internet, ni disposava d’un ordinador. De manera que vaig esbrinar a la guia televisiva qui era Bruce Lee. Les biblioteques em van permetre conèixer més el Kung- fu, un art marcial que fa més de 40 anys que és part de mi mateix.


D’aquesta manera va ser com vaig aprendre el Kung- fu, no sempre en escoles oficials i federades, sinó, que moltes vegades eren entrenaments personals amb instructors i mestres que em van permetre assolir una base solida en Wu-Shu.

El Kung-Fu que ensenyo, està relacionat amb Wing Chun, Hung Gar, Tang Lang i Nan Quan amb detalls de Choy Lee Fut i Chang Quan, fins i tot vaig practicar Thaï-Boxe durant uns anys.

He patit molt per arribar a dominar certs moviments, de manera, que puc dir que la primera virtut que s’ha de tenir per aprendre aquest art marcial és el sacrifici. I al sacrifici, s’ha de sumar l’autodisciplina. Quan un compren aquestes dues coses, el Kung-fu entrarà a formar part de la seva vida i sabrà com aplicar-lo a cada situació. Amb això vull dir, que a part de ser un art de combat, el Kung-fu és també una bona eina per adquirir autocontrol, força corporal i espiritual. A més de fortalesa i voluntat.

Yi Jin Tao, no és una escola de Kung-Fu tradicional o modern. No ensenyo piruetes, ni salts acrobàtics, però si l’ús del Chi (energia interna) i molts moviments del Wei-Chia (estils externs o durs) sense oblidar el Tao. Podria dir, que allò que ensenyo, està orientat cap al San-Shou (combat).

Per acabar la presentació d’aquest lloc web. M’agradaria afegir, que jo i els meus instructors, no pretenem ser grans tècnics o mestres del Kun-Fu, sinó humils practicants d’aquest art oriental que considerem tan noble i tan poderós.

Ciriaco Maraschiello